milan radoicic

Interpol raspisao potjernicu za Milanom Radoičićem

1234

Interpol je izdao potjernicu za Milanom Radoičićem, bivšim potpredsjednikom Srpske liste, zbog njegovog navodnog učešća u incidentima u Banjskoj, potvrdio je Nenad Rašić, ministar u Vladi Kosova. Ova potjernica, kako navodi Radio Slobodna Evropa (RSE), izdata je na zahtjev Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova preko UNMIK-a (Misije privremene uprave Ujedinjenih nacija na Kosovu), jer Kosovo nije članica Interpola.

Radoičić je preuzeo odgovornost za događaje u Banjskoj koji su se odigrali 24. septembra, kada je jedan kosovski policajac poginuo, a trojica Srba su povrijeđena. Nakon toga, Radoičić je podnio ostavku na funkciju potpredsjednika Srpske liste. Preko svog advokata, on je obavijestio javnost da je bio iza događaja u Banjskoj, te da o tim planovima nije obavijestio nikoga.

Radoičić je uhapšen 3. oktobra u Beogradu zbog optužbi za “udruživanje radi vršenja krivičnih djela, nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija, te teških djela protiv opšte sigurnosti”. Pušten je na slobodu sljedećeg dana, ali mu je izrečena mjera zabrane napuštanja Srbije i odlaska na Kosovo.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.