Kosovo: Red u Bošnjačkoj mahali za 130 evra pomoći Vlade Kosova

459

Velike gužve gdje u dugom redu čeka više stotina ljudi stvorile su se ispred poslovnice ovlašćene banke u Sjevernoj Mitrovici, u naselju Bošnjačka mahala gdje je u toku isplata mjesečne pomoći u iznosu od 130 evra, javlja Radio Slobodna Evropa.
To je dio pomoći Vlade Kosova u okviru hitnog fiskalnog paketa pomoći u borbi protiv korona virusa a isplata se vrši nakon usvajanja rebalansa budžeta 30. jula.

Građani mogu da podignu novac na samo jednoj lokaciji za sve četiri sjeverne opštine – Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok.

U međuvremenu, Direktor Trezora Kosova Ahmet Ismailji izjavio je da je rok za podizanje novčanih sredstava u poštanskim kancelarijama, upravo pomjeren sa 21. avgusta na 28. avgust, kako bi se izbjegle gužve.

Kako pomaže Vlada Kosova?

Na osnovu posljednjih mjera Vlade Kosova od 28. jula, svi građani Kosova su u obavezi da pri izlasku iz kuće nose maske i da održavaju fizičku distancu od 2 metra u zajedničkim sredinama van kuće.

Takođe se obavezuju nadležni organi (inspektorat i policija) da sprovode rigorozne kontrole u cilju sprovođenja mjera protiv širenja korona virusa.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.