Novopazarac se VRATIO iz Njemačke u dedovinu i postao najmlađi predsjednik novopazarskog udruženja poljoprivrednika – “Vjerujem da se ovde može bolje živeti nego u inostranstvu”

2095

U vrijeme kada Srbija svake godine izgubi broj stanovnika ekvivalentan manjem gradu, Miloš Mrlješ (26) iz Novog Pazara, ne samo da se odlučio vratiti sa Zapada, gdje je imao stabilnu poziciju, već je i izabrao da svoj život nastavi u rodnoj zemlji, ali u selu Baletiće, udaljenom od svog rodnog grada. Ovaj hrabri korak doveo je do toga da Miloš za samo pet mjeseci postane najmlađi predsjednik Udruženja poljoprivrednika u Novom Pazaru.

Nakon završene medicinske škole, Miloš je otišao u Njemačku tragajući za boljim životom. Međutim, nakon šest godina, promjene na globalnom tržištu i lične tragedije naveli su ga da preispita svoje odluke i vrati se u Srbiju, gdje je započeo novi život posvećen stočarstvu.

 (Foto: Miloš Mirlješ)

(Foto: Miloš Mirlješ)

Miloševa priča je primjer mladih ljudi koji se odlučuju na povratak u domovinu sa željom da doprinesu lokalnoj zajednici i ekonomiji. Njegovo liderstvo u Udruženju poljoprivrednika ne samo da je ujedinilo poljoprivrednike iz različitih dijelova Novog Pazara već je postalo i simbol nade za oživljavanje ruralnih područja Srbije.

Miloš vjeruje da udruživanje malih poljoprivrednih proizvođača može omogućiti bolji pristup tržištu, veću podršku od države i održivu budućnost za ruralna područja. Njegova inicijativa i rad na unapređenju poljoprivredne proizvodnje u Novom Pazaru pokazuje da se, uprkos izazovima, može živjeti bolje i u Srbiji, posebno ako postoji volja za radom i unapređenjem zajednice.

 (Foto: Miloš Mirlješ)

(Foto: Miloš Mirlješ)

Ova inspirativna priča o Milošu Mrlješu i njegovom povratku iz Njemačke i postajanju predsjednika Udruženja poljoprivrednika ukazuje na važnost povratka mladih u Srbiju i mogućnost stvaranja uspješne budućnosti u vlastitoj zemlji. Miloš i njegovo udruženje danas ne samo da se bore za bolji položaj sela i malih proizvođača već i dokazuju da je zajedništvo, bez obzira na vjersku pripadnost, ključ uspjeha i napretka.

 (Foto: Miloš Mirlješ)

(Foto: Miloš Mirlješ)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *