Muhović razriješen sa svih funkcija u SPP-u jer je optužio SPP za napad na Islamsku zajednicu

Muhović razriješen sa svih funkcija u SPP-u jer je optužio SPP za napad na Islamsku zajednicu

3640

Na sjednici Predsjedništva Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori (SPP) održanoj 3. jula, odlučeno je da potpredsjednik te partije, Adnan Muhović, bude razriješen sa te funkcije.

Muhović je funkciju potpredsjednika SPP-a u Crnoj Gori obavljao od sredine avgusta prethodne godine, a bio je i drugi kandidat na listi stranke na lokalnim izborima u Petnjici na kojim je Stranka pravde i pomirenja ostvojila tri odbornika.

Muhović je na svojoj fejsbuk stranici objavio da neće vraditi mandat SPP-u i da će ostati poslanik u Skupštini Opštine Petnjica kao nezavisan odbornik.

Iz Stranke pravde i pomirenja navode da je razlog za smjenu Muhovića taj što je Muhović otvoreno radio protiv interesa Stranke pravde i pomirenja, Statuta stranke i njenih interesa, a “kap koja je prelila čašu” bila je optužba Muhovića da je stranka “napala” Islamsku zajednicu u Crnoj Goru zbog saopštenja stranke u kojem se pozivaju državne institucije da sačine novi Sporazum Vlade Crne Gore o uređenju odnosa sa islamskom zajednicu zbog spornog člana 6. stava 2. u kojem stoji da će “Islamska Zajednica u Crnoj Gori nakon izbora kandidata, a prije imenovanja reisa, o tome, na povjerljiv način, obavijestiti Vladu Crne Gore” što smatraju u suprotnosti sa Ustavnim opredjeljenjem Crne Gore kao sekularne države čime se ugrožava autonomnost Islamske Zajednice u Crnoj Gori a muslimane dovodi u diskriminirajući položaj u društvu”.

“Nakon eklatantnog kršenja statuta stranke, etičkih normi a prije svega zbog netačnog i zlonamjernog tumačenja (njemu znano iz kojih motiva) stava Stranke pravde i pomirenja u kojem tražimo ispravljanje nepravde prema Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, a koji je Adnan Muhović javno insinuirao kao napad na tu instituciju, na sjednici predsjedništva održanoj 3. jula u Rožajama donijeta je odluka da se Adnan Muhović razriješi svih funkcija u stranci. Ono što je sigurno je to da nećemo dozvoliti da se širi laž i zlonamjerne konstrukcije koristeći ime ili funkciju Stranke pravde i pomirenja ni protiv koga a najmanje protiv Islamske Zajednice.” – navodi se u saopštenju SPP-a.

Kako nezvanično saznajemo, Kongres Stranke pravde i pomirenja (SPP), na kojem će biti izabrano novo rukovodstvo stranke, biće održan 31. jula.

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *