Novopazarac Sead Halilagić PJESNIK I DIREKTOR u Vlazniji

540

Sead Halilagić, bivši proslavljeni napadač Novog Pazara, Vojvodine i Bešiktaša, vratio se fudbalskom svijetu nakon dugog odmora, preuzimajući poziciju direktora omladinske škole Vlaznije iz Skadra. Sa svojim bogatim iskustvom i znanjem, Halilagić ima cilj prenijeti čari fudbala na mlade talente, vodeći ih ka profesionalnoj karijeri.

Klub je, kako Halilagić kaže, pokazao zavidnu dozu ambicije. Mlađe selekcije beleže zapažene uspjehe posljednjih godina, što ukazuje na prisustvo talentovanih igrača.

“Rezultati pokazuju da ima talentovanih igrača, pokušaću u saradnji sa trenerima da ih razvijemo u prvotimce”, rekao je Halilagić.

Ovaj povratak u fudbalske vode nije prvi za Halilagića. Već je obavljao sličnu funkciju u Bešiktašu, ali je finansijska kriza u klubu i promjena rukovodstva dovela do prekida njegovog angažmana. Ipak, znanje i iskustvo koje je stekao tokom svoje karijere omogućili su mu da pronađe novi dom u klubu iz Skadra.

Halilagić ima viziju kako unaprijediti infrastrukturu kluba.

“Imam dosta ideja. Preneću saradnicima šta želim. Nadam se da ćemo uspjeti da poboljšamo infrastrukturu. Juniorske selekcije treniraju i igraju na vještačkim terenima”, izjavio je on.

U periodu između dva fudbalska angažmana, Halilagić nije sjedio skrštenih ruku. Objavio je zbirku pjesama pod naslovom „Garib” i snimio kratki film kao uvertiru za svoj autobiografski roman. Sada, ponovno zaronivši u fudbalski svijet, Halilagić je odlučan u namjeri da pomogne mladim igračima Vlaznije da razviju svoje potencijale i ostvare profesionalne fudbalske karijere.

Kroz ovaj novi početak, Halilagić ne samo što vraća sebi osjećaj doma na fudbalskom terenu, već otvara vrata svijetloj budućnosti za mnoge mlade i nadane igrače koji dolaze iz omladinskih redova Vlaznije.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.