Sandžak: Porodilji dijagnostikovana upala pluća, beba stabilno!

865

Prijepolje – Broj pacijenata u prijepoljskoj bolnici u izvjesnom je padu, najviše zahvaljujući odgovornosti sugrađana koji se pridržavaju mjera zaštite. U izolacionoj jedinici trenutno je 14 pacijenata od kojih je šestoro pozitivno na korona virus, a oni su dalje poslati na dalje liječenje u u užičku kovid bolnicu.

„Među ovih šest pacijenata je i porodilja kojoj je nakon carskog reza dijagnostikovana upala pluća. Novorođena beba za sada dobro i da se čekaju rezultati testova“, izjavio je za RINU dr Zoran Drobnjak, direktor bolnice u Prijepolju.

Ono što ohrabruje je da u izolacionom odjeljenju niko od pacijenata nije životno ugrožen.

“Svi respiratori su na raspolaganju, što znači da je zdravstvena situacija za sada pod kontrolom. Rezultati testova brže stižu pa smo i sa te strane zadovoljni. Ono što trenutno najviše iscrpljuje zdravstveni sistem je nedostatak medicinskih radnika. Na bolovanju je desetak ljudi koji su pozitivni na kovid 19 i snalazimo se tako što kadar sa odjeljenja koja su manje zauzeta raspoređujemo kao ispomoć”, kaže dr Drobnjak.

On je istakao da je rad medicinskog osoblja otežan i zbog visokih temperatura pa iz bolnice apeluju na građane da imaju razumjevanja i da se na preglede javljaju samo ako je to neophodno.

U Opštu bolnicu u Prijepolju stiglo je sanitetsko vozilo kupljeno sredstvima zavičajaca koji žive u Njemačkoj a koji su ipak željeli da ostanu anonimni.

Izvor: Rina i PP Media
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *