SDA Sandžaka počela sa prikupljanjem potpisa

SDA Sandžaka počela sa prikupljanjem potpisa

589

Na gradskom trgu u Tutinu, kao i u prostorijama SDA Sandžaka u Novom Pazaru i Sjenici, danas je počelo prikupljanje potpisa podrške za izbornu listu “SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin” za predstojeće izbore 3. aprila,

Stranka Sulejmana Ugljanina je prije dva dana na sjednici Glavnog odbora u Sjenici donijela odluku o učešću na izborima za narodne poslanike.

Prikupljanje potpisa u Tutinu organizirano je na gradskom trgu “Šemsudin Kučević”.

Iako rukovodstvo ove stranke i dalje krije redosled kandidata, predsjednica SDA u Tutinu Selma Kučević izjavila je da je lista ove stranke sastavljena od kvalitetnih ljudi koji na najbolji način mogu da predstavljaju građane.

“SDA Sandžaka je jedina bošnjačka stranka koja biračima nudi konkretan plan i program. I ovog puta on obuhvata osam tačaka koje se uglavnom odnose na reformu političkog sistema Srbije, regionalnu saradnju, projekte koji se tiču privrede Sandžaka, regionalni prostorni plan Sandžaka, regionalni ekološki akcioni plan i program zaštite životne sredine. Osim toga, plan sadrži i tačke koje se odnose na lokalnu i regionalnu samoupravu i sigurnost i kapitalne projekte, koji su od posebnog značaja za Sandžak”, kazala je Kučević.

Слика може припадати 2 особе, људи стоје и напољу

 

Izvor: Sandzacke.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *