Štab: Situacija mirna, oprez zbog početka škole

Štab: Situacija mirna, oprez zbog početka škole

700

Trenutna epidemiloška situacija u Novom Pazaru, imajući u vidu broj zaraženih virusom Covid19, može se okarakterisati kao blagi predah u odnosu na prvobitno stanje, rečeno je danas na sastanku članova Stručno operativnog tima Gradskog štaba za vanredne situacije.

Iz Štaba su apelovali na građane i privrednike da se strogo se pridržavaju propisanih mjera zaštite i da kontakte svedu na minimum.

“Pojačana opreznost neohodna je i zbog predstojećeg polaska dece u školu, a o spremnosti da po prijemu đaka ispoštuju sve mjere zaštite (redovna dezinfekcija, fizička distanca i drugo) pisanim putem će se izjasniti direktori novopazarskih osnovnih i srednjih škola, koji će Školskoj upravi, odnosno Gradskom štabu za vanredne situacije dostaviti detaljnu procjenu svojih ljudskih i tehničkih resursa”, saopšteno je iz Štaba.

Operativni tim je zatražio od svih zdravstvenih i drugih ustanova kompletan izveštaj o onome što im je neophodno, kako bi što spremnije dočekali eventualno povećanje broja obolelih i treći talas, koji bi mogao uslijediti na jesen.

Dodaju da zdravstveni sistem u Novom Pazaru, uzimajući u obzir da je riječ o regionalnom centru, priprema 500 postelja za Covid pacijente, odgovarajuće zalihe kiseonika, kao i dezinfekcionih sredstava i zaštitne opreme.

 

autor: KP
izvor: Beta
One thought on “Štab: Situacija mirna, oprez zbog početka škole

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *