Svjedočenje svjedoka udesa tutinskog kamiona sa autobusom:””ŽENA JE GORJELA I VRIŠTALA DA JOJ POMOGNEM, ALI NISAM USPIO”

846

Radojica Milosavljevlić (53), mještanin sela Barlovo, stajao je na samo dvadesetak metara od mjesta stravičnog sudara autobusa Niš ekspresa i kamiona i prvi je hrabro utrčao u autobus u plamenu kako bi spasao povrijeđene putnike.

Kako prenosi “Blic”, stajao je na stanici koja se nalazi u blizini njegove kuće i čekao da dođe autobus kako bi išao njime do Prokuplja. Odjednom je čuo strahovit udarac i vidio je plamen koji je odmah buknuo u autobusu u koji je trebalo da se ukrca.

– Otrčao sam do kuće po bure sa vodom kako bi pokušao da umanjim vatru i uđem u autobus – kaže on za “Blic”.

Kako objašnjava, da bi mogao da uđe u autobus u plamenu pokvasio se ceo i sam.

– Utrčao sam u autobus koji je goreo, unutra je prizor bio jeziv, ljudi su zapomagali, dozivali, molili za pomoć – kaže Milosavljević.

Prizor na mjestu nesreće je užasan

Potreseni čovjek kaže da nikada neće zaboraviti prizor žene u plamenu koja ga je molila za pomoć.

– Živa je gorjela i tražila da joj pomognem, ali nikako nisam uspjevao da je izvučem jer je bila priklještena sjedištima i do pola je gorjela…. Pokušavao sam da joj pomognem, ali nisam mogao… – kaže hrabri muškarac.

Kako kaže, jedan muškarac iz automobila koji je naišao iza mu je pritrčao u pomoć.

– Izvukli smo pet, šest povrjeđenih iz autobusa. Svi su bili u teškom stanju, gorjeli su, krvarili, bili u šoku – kaže on za “Blic”.

Kako kaže vadili su ih kroz dim i vatru, noseći ih pored puta ka travi.

– Ostali su stradali u autobusu, vozač je izgorio – kaže on.

Stravičan sudar autobusa Niš ekspresa i kamiona koji je vozio na relaciji Minhen-Kosovo dogodio se rano jutros na magistralnom putu Niš-Priština. Autobus je iz nepoznatih razloga prešao u suprotnu traku i zakucao se direktno u kamion i odmah se zapalio.

Radojica Milosavljević stajao je na autobuskoj stranici kad je došlo do nesreće

Ono što je do sada sigurno poznato jeste da su u užasnom direktnom sudaru kamiona i autobusa stradala oba vozača ovih vozila. U autobusu su odmah pronađena još dva ugljenisana tela putnika. Kako javlja Prokupljenadlanu, poginuli su vozač autobusa S. M., vozač kamiona Z. K. A nastradale su dvije žene koje su bile u autobusu. Iako se pojavljuju informacije da je u udesu poginulo pet osoba, zvaničnih potvrda ove informacije za sad nema.

Izvor Blic