Tirana: Dali naziv ulice “Slobodna Ukrajina” u kojoj su ambasade Srbije i Rusije

Tirana: Dali naziv ulice “Slobodna Ukrajina” u kojoj su ambasade Srbije i Rusije

599

Gradonačelnik Tirane Erion Veljiaj dodao da je to jasna poruka da Albanija ne sjedi skrštenih ruku

Ulica u Tirani, u kojoj se nalaze ambasade Ukrajine, Rusije, Kosova i Srbije, od ponedeljka će se zvati Ulica slobodne Ukrajine, najavio je gradonačelnik Tirane Erion Veljiaj, prenijela je albanska agencija ATA.

On je dodao da je to jasna poruka da Albanija ne sjedi skrštenih ruku po pitanju sukoba između Rusije i Ukrajine.

Veljiaj, koji je zajedno sa ambasadorom Ukrajine u Tirani Volodimirom Škurovim, pomogao da se utovari prvi kamion pomoći koju su građani Tirane prikupili za građane Ukrajine, rekao je da je ponosan na pokazanu velikodušnost i solidarnost, prenosi Kosovo online.

– Mi ne možemo da nosimo oružje, ali možemo da nosimo hranu i poruke. Jedna od poruka koju želimo da pošaljemo je upravo odluka da se dio ulice u kojoj se nalaze ambasade nazove Ulica slobodne Ukrajine. Ispostavlja se da je u toj ulici i ruska ambasada pa će i oni morati da promjene adresu na svojim vizit kartama. To je način da pokažemo da ne želimo da sjedimo skrštenih ruku – poručio je Veljiaj.

Veljiaj i ambasador Škurov su izrazili zahvalnost na solidarnosti građana i privrednika, koji su se pridružili pozivu za pomoć ugroženima u ovom ratu.

Imam ličnu poruku za mnoge ljude koji su ovdje prisutni, za albanski narod bez čije pomoći, ne bih imao priliku da govorim danas. Mogu da kažem da je sada došlo do neka vrste bratimljenja između gradova Kijev i Tirana – rekao je on.

Ukrajinski ambasador je, takođe, zahvalio narodu na prijemu izbeglica novodeći da imaju ponudu za smještaj oko 1.000 izbeglih iz Ukrajine.

(Telegraf.rs)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *