Uhapšen direktor “Aman d.o.o” N. P.: Otkrivena mreža prevaranata

Uhapšen direktor “Aman d.o.o” N. P.: Otkrivena mreža prevaranata

6362

U okviru zajedničke akcije Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, građevinskih inspektora i policijskih službenika PU za grad Beograd, uhapšeni su direktor pravnog lica “Aman d.o.o”, N. P. (41) i direktor pravnog lica “Aman Real Estate” M. V. (57), zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo građenja bez građevinske dozvole.

Uhapšenja i krivična djela

N. P. i M. V. su osumnjičeni da su kao investitori bespravno izveli radove na izgradnji objekta od oko 40.000 m2 u ulici Vojvođanskoj u Surčinu, čime su prekršili član 219a stav 3. u vezi stava 2. Krivičnog zakonika. Pored njih, uhapšen je i izvođač radova M. D. (71) zbog sličnog krivičnog djela, kao i M. N. (40) i S. M. (65) zbog sumnje da su pružali pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Lažni investitori i fiktivni ugovori

Građevinski inspektori su otkrili da se na pomenutoj lokaciji izvode bespravni radovi, nakon čega su se lažni investitori M. N. i S. M. pojavili sa ugovorima o zakupu poslovnog prostora sa direktorima “Aman d.o.o” i “Aman Real Estate”. Cilj ovih ugovora bio je prikrivanje pravih izvršilaca krivičnih djela.

Detaljne predistražne radnje su dovele do identifikacije pravih investitora i utvrđivanja relevantnih činjenica, uključujući fiktivnu prirodu ugovora koji su zaključeni radi prikrivanja stvarnih počinilaca. Pretresom stanova i poslovnih prostorija uhapšenih oduzeta je poslovna dokumentacija koja će poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Potraga za jednim osumnjičenim

Javni tužilac će saslušati pet uhapšenih lica u zakonskom roku, dok je za jednim osumnjičenim, za kojeg se sumnja da je učestvovao u izvršenju krivičnih djela, raspisana potraga. Po njegovom hapšenju, javnost će biti blagovremeno obaviještena.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *