EPA-EFE (Boris Pejović

Upozorenje Bošnjacima da premijer ima opasne namjere: Krivokapić je svjesno udario na državu BiH

328

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) u ime svojih članova porijeklom iz Crne Gore i Sandžaka, najoštrije osuđuje antibosanski i necivilizacijski čin premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića koji je telefonskim putem Željki Cvijanović čestitao 9. januar, dan kada je aktiviran plan da može početi velikosrpska genocidna agresija, vojna i paravojna invazija na Republiku Bosnu i Hercegovinu s ciljem potpunog uništenja bosanske države, istrebljenja i genocida Bošnjaka, kao i svih onih koji se ne uklapaju i ne podržavaju velikosrpski državni plan.

“Nakon četverogodišnjeg krvavog rata, stotine hiljada ubijenih, više desetina hiljada silovanih Bošnjakinja svih starosnih dobi, logora smrti, etničkog čišćenja višeg dijela države BiH, progona više od milion i po građana, samo zločinački um može osmisliti da slavi dan genocidnog projekta “RS”. Takvima su slični i oni koji ga čestitaju u ime kame, krvi i krsta. Premijer Krivokapić se svojim nedoličnim, nehumanim i neljudskim postupkom svjesno svrstao uz sljedbenike osuđenih srpskih ratnih zločinaca i genocidne politike. Sa ovim postupkom Krivokapić je ustvari potvrdio da se 1999. godine nije slučajno našao na skupu srpskih terorističkih četničkih formacija u kući četničkog vojvode Milete Pavićevića i ispod slike ratnog zločinca Radovana Karadžića”, poručuju iz BANA.

Ističu da premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić “dobro zna da je Ustavni sud BiH 9. januar proglasio neustavnim i zabranio da ga manji bh. entitet slavi”.

“Ali Krivokapić je krijomice telefonirajući i čestitajući, svjesno udario na državu Bosnu i Hercegovinu, njene najveće institucije, ali i na sve žrtve genocida koje su ubijene u ovom velikosrpskom projektu pod imenom “Republika Srpska”, čiji su temelji na krvlju i kostima nevinih civila.

Nedržavnički postupak i tajni telefonski razgovor premijera Krivokapića, negiranje genocida u Skupštini Crne Gore i veličanje ratnih zločinaca, upozorava sve u Bosni Hercegovini, Crnoj Gori, Sandžaku i cijelom regionu, ali i upozorenje Bošnjacima u dijaspori i našim prijateljima, na ove vrlo opasne namjere. Pozivamo sve antiratne i prodemokratske snage da moraju biti oprezni, kao i poslati upozorenje svim međunarodnim institucijama, o namjerama velikosrpskih retrogradnih snaga i napada na institucije države Bosne i Hercegovine, teritorijalni suverenitet, integritet”, stoji u reakciji Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije.