(VIDEO) Sandžak / Napadnuti Bošnjaci: Govorili su nam “neće vas više biti ovdje”

708

U Pljevljima su sinoć, nakon završetka parlamentarnih izbora, napadnuta dva muškarca islamske vjeroispovijesti od strane pripadnika opozicionih partija, koji su zadobili lake tjelesne povrede. U Pljevljima je od sinoć demoliralno više objekata, kancelarije političkih partija, kao i jedno policijsko službeno vozilo, saznaje portal Standard.

Oko 23 sata došlo je do okupljanja pristalica opozicionih partija ispred njihovih stranačkih prostorija, nakon čega se okupljanje preselilo ispred crkve. Grupa od oko 1.000 građana se u dva navrata kretala trasom kojima su se kretale litije, uz skandiranje, paljenje baklji, viku i galamu.

Oko 01.50 nakon ponoći D.P. iz naselja Guke je prijavio da ga uznemirava grupa građana, da mu upućuju psovke, prijetnje i uvrede.

Takođe, oko 3 sata nakon ponoći na igralištu u ulici Skerlićeva došlo je do okupljanja mlađih građana koji su uz skandiranje, oko 3.35 sati kamenovali prostorije političke partije SD u Ulici Skerlićeva, te prostorije DPS-a.

Danas se nastavilo slavlje pripadnika i simpatizera opozicionih partija u ovom crnogorskom gradu.

Foto: Standard

Foto: Standard

 

Kako kažu građani u Pljevljima kao da su devedesete.

Demolirano je više objekata čiji su vlasnici građani islamske vjeroispovijesti, a dva muškarca su napadnuta, saznaje portal Standard.

Bivši član Bošnjačke stranke E.P. i njegov otac jutros su napadnuti u jednom pljevaljskom kafiću. Kako je Standardu saopštio napadnuti mladić, on i otac ničim nisu izazvali napadače.

Napadači govorili “neće vas više biti ovdje”.

“Babo i ja smo sjedeli u jednom lokalu, kada se zaustavio automobil iz kog su izašle tri muške osobe i nasrnule na nas, ja sam pao na pločnik i zadobio lakše povrede, oca su odbranili čaršijski momci koji su priskočili u pomoć. Govorili su nam da nas neće više biti ovdje”, kazao je E.P. za Standard.

Nakon toga njima je pružena medicinska pomoć, gdje su im ustanovljene lakše tjelesne povrede.

 

Izvor: Standard.co.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *