Dr Mavrić: Postavljena sam za vd načelnika zbog odsustva dr Bušata

815

Vršilac dužnosti infektivnog odeljenja dr Binela Mavrić rekla je za A1 da je ona postavljena na tu funkciju zbog  odsustva dr Bušata i što ima više iskustva i naglasila da veoma poštuje njenu mlađu koleginicu dr Lejlu Ćeranić koja  ima manje infektivnog staža.

”Ja sam se razbolela liječeći pacijente u bolnici, jer smo Dr Bušat i ja bili jedini inektolozi u bolnici do aprila mjeseca. Doktorka Lejla Ćeranić, koju izuzetno poštujem, ima manje mjeseci infektivnog staža i počela je sa radom 1.aprila, što se tiče epidemiloške situacije. To što sam sada ja vršilac dužnosti, tako je prosto ustrojstvo i tako se radi u svim bolnicama, po slijedu događaja. Na osnovu moje stručnosti, spremnosti, godina staža, logično  je ispoštovati taj segment, mene kao budućeg načelnika, jer sam sada ja samo vršilac dužnosti načelnika.” istakla je dr Mavrić.

“Epidemija traje od februara mjeseca u kojoj smo uključeni moj načeilnik Husein Bušat koji u ovoj bolnici radi 30 godina i ja. Cijelu ovu situaciju smo iznijeli timski, infektolozi, pneumoftiziolozi, internisti, anesteziolozi, hirurzi, specijalisti opšte medicine, specijalizanti svih grana medicine, ljekari opšte prakse, medicinske sestre i tehničari i svo medicinsko i ne medicinsko osoblje, kao i pomoć ljekara iz cijele Srbije i inostranstva.” , rekla je dr Mavrić.

Ona dodaje Načelnika Huseina Bušata izuzetno poštujem i cijenim, od njega sam učila sve ove godine i stekla iskustvo, on se sada nalazi na bolovanju i liječi se od teške upale plućai bio je životno ugrožen, koju je zadobio radom na poslu. On se na papiru još uvek vodi kao načelnik do januara mjeseca, kada stiče uslove za penziju. “, zaključila je dr Mavrić.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *