Elvedin Pezić suočio se sa kritikama jednog Sjeničaka, pogledajte reakcije Pezićevih pratilaca

7874

Popularni YouTuber i vlogger Elvedin Pezić ponovo je dospio u centar pažnje javnosti, ovog puta zbog oštrih kritika koje je dobio od čitaoca iz Sjenice. Ovaj incident, koji se odigrao na društvenim mrežama, izazvao je veliko interesovanje i različite reakcije od strane njegovih pristalica i kritičara.

Sve je počelo kada se jedan korisnik društvene mreže Facebook predstavio kao Sandžaklija iz Sjenice i uputio niz kritika na račun Elvedina Pezića. Korisnik je napisao:

“Selamalejkum, tz. šejh, meni se čini da ti praviš samo sebi biznis preko ovih pregledanih klipova i to je tvoj jedini cilj. Danas je takvih ponajviše među našim umetnicima, zato nam je ovakvo stanje kakvo jeste u našim vodama i vladarima, fino konformizam, a obični muslimani kao ovce za kurbana.”

Ovaj komentar izazvao je lavinu reakcija na društvenim mrežama, pri čemu su neki podržali Sandžaklijinu kritiku, dok su drugi stali u odbranu Elvedina Pezića.

Jedan od komentara koji je podržavao Pezića glasio je:

“Ovaj junak što piše u ime moje Sjenice, neka bude muško i što to napiše sa svog profila i sa konkretnim primerima. Hvala.”

Drugi komentar je glasio:

“Subhanallah, šejh, ovakvi da znaju zbog čega nam je ovakav hal, sebi bi se najprije okrenuli. Klasična priča prosječnih, a i onih ‘natprosječnih’ Bošnjaka, kojima je za sve probleme u našem društvu uvijek kriv neko drugi, a nikako mi i naš nivo imana i svijesti. Svima znamo i vidimo lijeka, a samima sebi nikako. A curi sa svih strana.”

Ostali korisnici društvenih mreža takođe su se uključili u diskusiju, izražavajući svoje stavove o Pezićevom radu i stavovima.

Elvedin Pezić, čije su YouTube videozapise pratili brojni gledatelji, očekuje se da će uskoro dati svoj odgovor na ove komentare i obrazložiti svoje stavove.

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.