Elzan Bibić večeras u kvalifikacijama na SP u Glazgovu

591

Večeras će se oči sportske javnosti Srbije uprti ka Glazgovu, gde će naša atletska nada, Elzan Bibić, nastupiti u kvalifikacijama za trku na 1.500 metara na Svetskom dvoranskom prvenstvu. U četvrtoj kvalifikacionoj grupi, koja će svoj start imati 27 minuta nakon 21:10 po srednjeevropskom vremenu, Bibić će imati zadatak da se izbori za jedno od prva tri mesta koja vode u finale ovog prestižnog takmičenja.

S obzirom na žestoku konkurenciju, ovaj zadatak neće biti nimalo lak. Najbolje vreme u Bibićevoj grupi drži Amerikanac Hobs Kesler, koji je favorit za jedno od vodećih mesta. Takođe, izazov će predstavljati i Kenijac Vinsent Kibet Keter, kao i Kanađanin Šarl Filiber-Tibuto, koji takođe spadaju u red atletičara sa impresivnim vremenima.

Unatoč jakoj konkurenciji, Bibić ulazi u trku sa petim najboljim vremenom u svojoj grupi, 3:37.84 minuta, što ga čini ozbiljnim kandidatom za plasman u finale. Njegova dosadašnja postignuća i upornost na treninzima daju nadu da će se uspešno suprotstaviti izazovima koje nosi ovako važno takmičenje.

Kvalifikacije na 1.500 metara obećavaju veliku uzbuđenje, a najbolji atletičari iz svih kvalifikacionih grupa boreće se za svoje mesto u finalu, koje je zakazano za poslednji dan takmičenja, nedelju, 3. marta, od 22:30 po srednjeevropskom vremenu.

Novi Pazar sa nestrpljenjem iščekuje Bibićev nastup, nadajući se da će njegova izvedba na stazi biti korak ka novim atletskim uspesima za našu zemlju. Svi očekujemo da će Elzan svojim trudom, talentom i posvećenošću uspeti da se izbori za mesto u finalu i tako nastavi da piše istoriju srpskog atletizma.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *