FK Novi Pazar PODIŽE GLAS: Tražimo pravdu od UEFA i FIFA nakon kontroverzi u “Pregledu kola”

410

U posljednjem izdanju emisije “Pregled kola” na TV “Arenasport”, ponovo su izbili na površinu sporni trenuci iz utakmica Superlige, koji su, prema mišljenju FK Novi Pazar, dokaz nepravde koja im je učinjena. Ova situacija je navela klub da zvanično zatraži intervenciju od najviših fudbalskih autoriteta – UEFA i FIFA.

Izbor spornih trenutaka od strane novinara Gorana Svilara, kao i komentari bivšeg sudije Zdravka Jokića, prikazani u emisiji, postali su kamen temeljac tvrdnje Novog Pazara da postoji jasna namjera da se klub ošteti. Iz kluba ističu da je od deset spornih situacija, Svilar odabrao samo dvije ili tri, koje su, po mišljenju Jokića, bile bez većih grešaka, ignorirajući pritom incidente poput “rvačkog zahvata” nad igračem Fajedom i neopravdano dodijeljene žute kartone njihovim igračima.

Ovakva selektivna interpretacija događaja na terenu, prema mišljenju Novog Pazara, ne samo da potkopava integritet suđenja, već i šalje poruku da klub ne može očekivati pravednu igru unutar domaćih granica. Odluka da se obrate UEFA i FIFA dolazi kao odgovor na ove zabrinutosti, tražeći pravdu i ravnopravnost u tretmanu na međunarodnom nivou.

FK Novi Pazar se nada da će njihov apel pronaći razumijevanje kod međunarodnih fudbalskih tijela, te da će se preduzeti koraci ka transparentnosti i pravičnosti u suđenju, kako bi se osiguralo da se sport bazira na fer igri i poštovanju pravila, bez obzira na ime kluba ili njegovu poziciju u ligi.

Klub je izrazio zahvalnost javnosti i medijima koji su prepoznali i osudili nepravdu koja im je učinjena, ističući da će nastaviti da se bore za pravdu, uprkos osjećaju izolovanosti u ovoj borbi. Poziv na akciju UEFA i FIFA nije samo vapaj za pomoć; to je signal za alarm u fudbalskom svijetu o potrebi za većom odgovornošću i integritetom u suđenju.

Redakcija Sandžak Danas
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.