Odgovor Šešelju, srpskim ekstremistima i ostalim asimilatorskim težnjama! I“čestitkom” nas vrijeđate, DOSTA JE!

916

Lider Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj, grubo je uvrijedio muslimane objavom na svom twitter nalogu, tako što je čestitao bajram “Srbima muslimanima”, i po ko zna koji put pokušao da nametne Bošnjacima svoju ideologiju i stavove, da mi nismo ono što stvarno jesmo.

Foto skrinshot

Već duže vrijeme naša Redakcija sprema seriju tekstova o pojmu nacije kada je Balkan u pitanju, kao i opširni odgovor srpskim, hrvatskim i albanskim asimilatorskim težnjama, koja se vijekovima sprovodi na štetu Bošnjaka. Ali, nakon zadnje uvrede od strane ratnog zločinca, i sve češćih asimilatorskih težnji drugih, primorani smo da sažeto odgovorimo Šešelju, srpskim ekstremistima i ostalim asimilatorskim krugovima!

Skraćeni tabelarni prikaz Švajcarskog instituta Igenea, o porijeklu naroda na Balkanu

Švajcarski institut za genetska istraživanja „Igenea” napravio je genetsku mapu balkanskih naroda. Po toj mapi Srbi imaju dosta ilirske krvi, Albanci u Albaniji i na Kosovu imaju dosta slovenske krvi, ništa drugačija situacija nije ni kod Hrvata, i svi mi zajedno u genetskom kodu pored ove dvije grupe naroda imamo i značajan genetski udio Kelta, Tračana, Vizigota i ostalih manjih grupacija naroda (detaljno u seriji tekstova)!

De facto i de jure na Balkanu nema čiste nacije, i istraživanjem Švajcarskog instituta utvrđeno je da niti jedan narod na Balkanu nema apsolutni i isključivi monopol da polaže pravo na  pripadnosti tom narodu po genetici i genetskom kodu, jer svi su opšti miks i mješavina onog drugoga!

Da nacije nisu čiste dokaz je i sam Šešelj, jer njegova porodica je hrvatsko-katolička, a kada je u jednom historijskom trenutku dio porodice (kojoj pripada i sam Vojislav Šešelj) primio pravoslavlje onda su nakon tog čina postali Srbi. Kao napomena, zbog čestog izgovora Šešelja, postoje historijski spisi da su se katolici u južnom dijelu Dalmacije u jednom vremenskom razdoblju pisali kao Srbi, ali pleme kojem pripada Vojislav Šešelj potiče iz Hercegovine i od pamtivjeka su bili Hrvati, tako da ovaj ratni zločinac ima najmanja prava da govori cijeloj grupi naroda ko su i od koga potiču.

Iz svega navedenog može se izvući samo jedno, nacija nije genetski nego kulturološki fenomen, i to da Bošnjaci imaju apsolutno prava da su zasebni, zato što pripadaju slovenskom govornom području, a ono što nas odvaja od ovog govornog područja je kulturološka geneza zasebnosti, nastala na dijelovima staro-osmanske kulture i kulturološkim temeljima balkanskih naroda.

Tabelarno se može vidjeti da Albanci imau preko 20% slovenske krvi,  Srbi imaju preko 20% ilirske krvi, tako da čest izgovor da naš narod potiče od ilirsko-albanskih plemena Hota i Klimenta ne pije vodu, jer se dalje postavlja pitanje ko su zapravo ova plemena i koliko slovenske krvi oni imaju, takođe se i ova logika može primjeniti na srpske šovinističko-asimilatorske težnje.

Švajcarski institut je otkrio još jedan paradoks, Albanci su godinama unazad prisvajali porijeklo i pripadnost ilirskoj grupi naroda i oslanjali se na tu kulturu, a tabelarno se vidi da procentualno ima više ilirskog genotipa kod Bošnjaka u Bosni, a još više u južnoj Hercegovini i sjevernom Sandžaku, tako da je i ovo još jedan razlog više da su asimilatorske težnje od strane Albanaca prema Bošnjacima čista zlonamjerna manipulacija, koja nema temelj u nauci kada je porijeklo naroda u pitanju.

Bošnjaci su autohtoni narod koji naseljava prostor od Gore na Kosovu do Bihaća u Bosni, i bilo kakva asimilacija našeg naroda je isto što i lično poniženje pojedinca, tako da ne prihvatamo niti jednu asimilatorsku težnju, i da nije ovih iznijetih argumenata, nema niko pravo da nipodništava našu zasebnost u odnosu na ostale balkanske narode, koja je očigledna, jer u svijetu postoje i vještački stvorene nacije (kao što je američka nacija) pa im niko ne osporava nacionalnost.

Bošnjaci unutar svog korpusa imaje kulturoloških regionalnih zasebnosti (Bosanci, Hercegovci, Krajišnici, Sandžaklije, Torbeši i Goranci), ali sa druge strane staro-osmanska kutura i slovensko jezičko područje formiralo nas je kao zaseban narod (uključujući i period Titove Jugoslavije i velikog slova “M”),  pa niko nema pravo unutar bošnjačkog korpusa da isključuje onog drugog iz reda bošnjačkog naroda na osnovu različite regionalne pripadnosti.