POBJEDA! Novopazarac Hamad Međedović – Novi Novak na teniskom nebu

2181

U svijetu tenisa desio se veliki preokret – Hamad Međedović je novi šampion “Next Gen” turnira, nadmašivši Artura Filsa u finalu s izvanrednom igrom!

Novak Đoković sada ima dostojnog nasljednika, a njegovo ime je Hamad Međedović. Ovaj talentovani mladi teniser iz Novog Pazara osvojio je prestižni “Next Gen” turnir, koji predstavlja završnicu sezone za nadolazeće zvijezde tenisa. U finalu je bio superiorniji od francuskog rivala Artura Filsa, s rezultatom 3:4, 4:1, 4:2, 3:4, 4:1.

Dramatičan preokret u finalu

Finalna utakmica bila je prava drama. Posebno uzbudljiv bio je četvrti set, gdje je Fils uspio da se izbori u taj-brejku, ali se na kraju slomio pod pritiskom. U odlučujućem petom setu, Međedović je dominirao, brzo povio s 3:0, što je navelo Filsa na nervozne reakcije, uključujući i lomljenje reketa.

Put do Trijumfa

Međedović, rangiran kao 110. na svjetskoj listi i 10. među igračima do 21 godine, iskoristio je priliku koja mu se ukazala odsustvom četiri najbolja mlada tenisera. Zamijenio je Karlosa Alkaraza ili Holgera Runea, demonstrirajući svoj talent kroz cijeli turnir. U grupnoj fazi, savladao je Amerikanca Aleksa Mihelsena, Luku Van Ašea, i Jordanca Abedlaha Šelbajha. U polufinalu mu je Švicarac Dominik Striker predao meč već na početku drugog seta. Prije Međedovića, na ovom turniru se istakao i Miomir Kecmanović, koji je 2019. godine stigao do polufinala.

Uspon Hamada Međedovića na teniski vrh donosi svježi vjetar u svijet tenisa i nagovještava sjajnu budućnost ovog sporta. Njegov uspjeh na “Next Gen” turniru ne samo da potvrđuje njegov talent, već i otvara put za nove, mlade teniske nade u Novom Pazaru koji će željeti biti novi Hamad.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.