Policija: UTVRDIĆEMO KAKO JE DOŠLO DO PUCNJAVE – Pucnjava i zaplena kamiona s drvetom razotkrivaju dublje probleme

2718

Sandžak: U Beranama nedavni događaji bacili su tamnu senku na inače idiličnu sliku. Policija je, u saradnji s lokalnim tužiocem, pokrenula opsežnu istragu nakon što je došlo do pucnjave tijekom službenih aktivnosti. Incident je podigao mnoga pitanja o sigurnosti i provođenju zakona u ovom dijelu crnogorskg dijela Sandžaka.

Dva kamiona natovarena oblovom građom, zaplijenjena u okviru operacije suzbijanja krijumčarenja. Ovi kamioni, pronađeni bez registarskih oznaka, ukazivali su na duboko ukorijenjen problem krijumčarenja u opštini Berane. Pokušaj vozača da izbegne policijsku kontrolu, ostavljajući vozilo u rejonu sela Vinicka, samo je dodatno produbio misteriju.

“Tokom sprovođenja ovih aktivnosti, iz pravca mjesta Lubnica ka Beranama, uočeno je teretno motorno vozilo bez registarskih oznaka, utovareno oblovom građom, koje se na znak policijskog službenika nije zaustavilo, već je nastavilo dalje kretanje do trenutka kada se zaustavilo u rejonu sela Vinicka, a vozač se udaljio u nepoznatom pravcu. Pretragom terena u cilju pronalaska vozača, pronađeno je prakirano i drugo teretno motorno vozilo marke Mercedes, bez registarskih oznaka, takođe natovareno oblovom građom”, saopšteno je iz policije.

Pucnjava koja je usledila tijekom policijskih aktivnosti samo je naglasila ozbiljnost situacije. Iako detalji pucnjave još uvek nisu poznati, jasno je da policija uzima ovaj incident veoma ozbiljno. Osim toga, zaplena kamiona s drvetom pokazuje odlučnost vlasti da se suprotstave ilegalnim aktivnostima koje štete ekonomiji i okolišu.

“Čiji službenici su izašli na lice mjesta i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, dok je sa događajem upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je naložio dalje preduzimanje aktivnosti. Službenici policije u saradnji sa postupajućim tužiocem preduzimaju dalje mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti događaja, a posebno imajući u vidu da je prilikom obavljanja gore pomenutih službenih aktivnosti došlo do upotrebe vatrenog oružja”, piše u saopštenju policije.

Građani traže odgovore i sigurnost, dok vlasti nastoje razotkriti puni obim ovih događaja. Incident ne samo da testira efikasnost lokalnih sigurnosnih snaga, već i baca svetlo na složene probleme sa kojima se suočava ovaj grad.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *