PRVA IZJAVA OCA DANKE ILIĆ NAKON NESTANKA ĆERKE

1072

U trenucima neizvjesnosti i tuge, cijela Srbija se okupila u potrazi za nestalom dvogodišnjom Dankom Ilić iz Bora. Djevojčica, prepoznatljiva po svojoj smeđoj kosi, braon očima i visini od oko 85 centimetara, nestala je u utorak u Banjskom polju, pod misterioznim okolnostima. Njen otac, Miloš Ilić, u emotivnom obraćanju javnosti, izrazio je jedinu želju: da se njegova kćerka vrati kući živa i zdrava.

Vlasti su odmah reagirale aktiviranjem sistema “Pronađi me”, po prvi put u Srbiji, naglašavajući ozbiljnost situacije i potrebu za hitnom akcijom. Na sebi je imala ljubičaste hlače, maslinastu jaknu i kosu vezanu u rep, detalji koji bi mogli pomoći u njenom pronalasku. Osim fizičkih karakteristika, Danka ima i nekoliko jedinstvenih obilježja, uključujući viseću bradavicu na resici lijevog uha i madež nepravilnog oblika na nadlaktici.

– Samo želim da se moja ćerka vrati kući živa i zdrava! Policija radi svoj posao i ja njima verujem. Mi kao porodica ćemo se oglasiti kada se sve ovo završi – rekao je Dankin otac za “Blic”.

Otac i majka nestale Danke Ilić su minulih dana nekoliko puta saslušavani u policiji u okviru istrage o okolnostima misterioznog nestanka svoje ćerke. To, međutim, ne znači da su osumnjičeni za bilo šta, niti da će u budućnosti biti.

Intenzivan ritam saslušanja ljudi iz najbližeg okruženja nestale osobe je uobičajen u ovoj fazi slučaja i često dovodi i do toga da saslušavane ličnosti u nastavku budu u potpunosti isključene ako se utvrdi da nisu od interesa za dalji tok istrage.

Situacija dobija međunarodnu dimenziju nakon što je srpski državljanin, koji živi u Beču, prijavio moguće viđenje Danke u pratnji dvije žene. Ovaj ključni svjedok, mobiliziran snagom društvenih mreža, obratio se nadležnim organima sa snimkom koji bi mogao biti presudan u istrazi. Bečka policija, u saradnji sa srpskim vlastima, žurno radi na ovom slučaju, nadajući se da će odgovori biti brzo pronađeni.

Dok se potraga nastavlja, Srbija i dalje drži dah, nadajući se pozitivnom ishodu. Porodica Ilić, zajedno sa cijelom nacijom, čeka dan kada će Danka ponovo biti sa svojima.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *