Sandžak: Napravljen mesdžid i obezbijeđena vrijedna donacija za Turističku kuću u park šumi Brezovačko Brdo

908

Uređenje park šume Brezovačko Brdo sve više poprima oblik prave oaze za sve posjetitelje. Pored prirodnih ljepota koje šuma nudi, doprinos pojedinaca i kompanija čini ovaj prostor sve atraktivnijim.

Hadro Murić, predsjednik mjesne zajednice Bandžovo Brdo (Desna obala Ibra II), s ponosom je istakao kako se povećava broj donacija od strane odgovornih kompanija i pojedinaca koji prepoznaju značaj očuvanja ovog prirodnog bogatstva. “To je naša zajednička obaveza prema budućim generacijama”, rekao je Murić.

Posebno mjesto u ovom doprinosu zauzima kompanija “Šekom”. Ova kompanija je donirala stalni dotok pitke vode za Turističku kuću te sedam velikih parkovskih stolova koji će biti smješteni u blizini. Ovakav vid saradnje od velikog je značaja za cijelu zajednicu, a posebno za posjetitelje park šume koji će imati priliku uživati u novim sadržajima.

Ali to nije sve. Porodica Šeka Kalača pokrenula je izgradnju hajrat-česme, posvećenu njihovoj preminuloj majci Delvi. Ovaj objekt ne samo da će dodatno uljepšati prostor, već će biti i funkcionalan s obzirom na njegovu blizinu teniskog terena i planiranog dječijeg igrališta.

Donacija Ćame Kajević, koji je osigurao mesdžid u parku, dodatno je obogatila duhovnu dimenziju ovog prostora, omogućavajući posjetiteljima da u prirodnom okruženju pronađu trenutke mira i molitve.

Murić je zaključio apelom prema svim građanima i firmama da, koliko god mogu, doprinesu uređenju i zaštiti ovog predivnog prirodnog kutka, kako bi Brezovačko Brdo postalo pravo mjesto za odmor, rekreaciju i duhovnu obnovu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *