/VIDEO/ Dženaze kao oproštaj od Nusreta Destanovića – Selom Đerekare odjeknula je tuga

14137

Juče je, nakon ikindije namaza, u selu Đerekare klanjana dženaza rahmetli Nusretu Destanoviću, koji je brutalno ubijen 8. februara 2024. godine u kasnim večernjim satima u mjestu Karajukića Bunari. Zajednica se okupila da se posljednji put oprosti od mladića čiji je život ugašen u zvjerskom zločinu.

Foto Tutniske novine

Foto Tutniske novine

Odgovoran za ovaj stravičan čin je Sead Zečević, zločinac iz sela Međugor, koji je Nusreta prevarom namamio na mjesto zločina. Tamo ga je, u sačekuši s još nekoliko osoba, zaustavio, a potom pretukao tvrdim predmetom do smrti. Destanovićevo tijelo potom je odbačeno u seoski bunar u selu Međugor, dok je njegov automobil odvezen u Novi Pazar.

Foto Tutniske novine

Foto Tutniske novine

Ubica se odmah dao u bijeg, uspješno izbjegavši hapšenje i prešavši granicu. Prema različitim izvorima, trenutno se nalazi u Njemačkoj. Dva njegova pomagača, zajedno s bivšom suprugom ubice, R.H., uhapšeni su.

Motiv ovog nedjela navodno leži u Zečevićevoj ljubomori, sumnjajući da je njegova bivša supruga Rijalda H. bila u ljubavnoj vezi s nesretnim Nusretom. Ovaj čin bolesne ljubomore ugasio je mladi život i zavio selo Đerekare u crno.

Na dženazi rahmetli Nusreta okupio se ogroman broj ljudi, svjedočeći o nezapamćenoj tuzi koju je njegova smrt ostavila za sobom. Nusret je bio poznat kao dobar i vrijedan čovjek, voljen među sugrađanima.

U ovom trenutku tuge, molimo Dragog Allaha da rahmetli Nusretu Destanoviću podari lijepi dženet, a njegovoj porodici snagu i sabur u ovom teškom iskušenju. Neka ih sve skupa sastavi u dženetu. Amin!

Foto / video/ Tutinske novine
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.