tutin posta

Radnici Pošte u Tutinu započeli štrajk glađu zbog nezadovoljstva upravljanjem

1397

U Tutinu, radnici Pošte Srbije započeli su štrajk glađu u srijedu, 3. aprila, blokirajući ulaz u lokalnu poslovnicu. Štrajk je rezultat nezadovoljstva upravljanjem i pokušajem centralnog ureda iz Kraljeva da nametne novo rukovodstvo bez obzira na želje i profesionalne kvalifikacije postojećeg kadra.

Fehim Kurtović, bivši upravnik Pošte u Tutinu, izjavio je za Insajder da je odluka o štrajku uslijedila nakon što je centrala iz Kraljeva pokušala da impozira novog višeg kontrolora s namjerom da ga kasnije promovira u upravnika. Radnici, međutim, insistiraju na profesionalizmu i odbijaju politička imenovanja. Žele da na rukovodećim pozicijama budu osobe s dugogodišnjim iskustvom i stručnim kvalifikacijama.

Nezadovoljstvo radnika Pošte u Tutinu simptom je šireg problema unutar sistema državnih preduzeća, gdje se često zapošljavanja i promocije zasnivaju na političkim, a ne stručnim kriterijima. Bez odgovora od strane Pošta Srbije, ostaje da se vidi kako će ovaj štrajk glađu uticati na buduće upravljanje i politike zapošljavanja unutar kompanije.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *