Srpski dobrovoljac OTRKIO tragičnu sudbinu Novopazarca Emraha Zornića i kako je poginuo na UKRAJINSKOM ratištu /VIDEO/

4855

Emrah Zornić, mladić iz Novog Pazara rođen 1995. godine, poginuo je na ratištu u Ukrajini, ostavivši iza sebe misteriju koja je dugo zbunjivala javnost. Informacije o njegovoj smrti pojavile su se juče na društvenim mrežama, pokrenuvši lavinu pitanja o okolnostima pod kojima je Zornić našao svoj kraj. Priča o Zorniću, koji je otišao na ratište pod uticajem ljubavne veze sa Ruskinjom, malo je tada nagovijestila istinu o pogibiji Emraha Zornića.

Jedan od srpskih dobrovoljaca koji se bori za Rusiju protiv Ukrajine snimio je video na popularnoj mreži TikTok, u kojem je napao Dejana Berića, drugog srpskog dobrovoljca koji također ratuje za ruske interese protiv Ukrajine, optužujući Berića da ima mnogo neprijatelja među Rusima i Srbima.

Dejanu Beriću zapaljena je kuća, a ovaj srpski dobrovoljac optužio je porodicu Emraha Zornića da je zapalila njegovu kuću u Rusiji zato što je muslimana Emraha Zornića ukopao na pravoslavno groblje. Također je izjavio da je Emrah Zornić poginuo jer nije bio dovoljno obučen. Ovaj video otkriva misteriju pogibije Emraha Zornića, jer nikome nije bilo do danas jasno kako je ovaj mladi Novopazarac poginuo, da li na strani Ukrajine ili Rusije.

Podsjećamo javnost, Novopazarac Emrah Zornić, rođen 1995. godine, poginuo je na ratištu u Ukrajini, što je šira javnost vidjela i saznala nakon objave na FB grupi “Пошук людей під час війни”.

Naša redakcija tada se čula sa Željkom Mitićem, prijateljem Emraha Zornića, koji je redakciji Sandžak Danas izjavio da je Emrah Zornić upoznao djevojku Ruskinju i da je, podstaknut tim pričama, otišao na ratište, ali ne znajući za koga i čiju stranu. Emrah i Željko bili su na privremenom radu u Slovačkoj, pri čemu je Željko bio njegov poslovođa. Posljednje veče, 28. marta, prije puta za Rusiju i kasnije za Ukrajinu, Emrah Zornić i Željko Mitić proveli su zajedno sa svojim kolegama u emotivnom i dirljivom ispraćaju. Emrahova odluka da otputuju na ratom zahvaćeno područje izazvala je strah među prijateljima i porodicom, ali Emrah je čvrsto ostao pri svojoj odluci, bez obzira na pokušaje da ga odvrate od te opasne avanture.

Rahmetli Emrah Zornić sa drugom Željkom Mitićem

Rahmetli Emrah Zornić sa drugom Željkom Mitićem

Veče prije odlaska za Rusiju bilo je ispunjeno emotivnim trenucima i sjećanjima na vremena koja su Emrah i Željko proveli zajedno. Kolege su se okupile kako bi ispratile Emraha Zornića na ratište. Željko Mitić, prijatelj i poslovođa Emraha Zornića, pružio je uvid u posljednje trenutke prije Zornićevog odlaska. Veče puno emocija i oproštaja sa prijateljima prethodilo je njegovom putu, dokazujući dubinu veze i zajedništva koje su dijelili. Uprkos Mitićevim pokušajima da odvrati Zornića od odlaska na front, Zornićeva odlučnost da se pridruži borbi na strani Rusije protiv Ukrajine bila je neumoljiva. Video, koji je tada poslao Željko Mitić redakciji Sandžak Danas, danas dajemo na uvid.

Željko Mitić, Emrahov lični prijatelj i poslovođa, pokušao je odvratiti Emraha od putovanja na ratište. Svjestan opasnosti i rizika koje rat donosi, Željko je želio zaštititi svog prijatelja od potencijalne opasnosti. Međutim, Emrah je bio odlučan u svojoj namjeri da stane na stranu Rusije protiv Ukrajine. Poslušajte svjedočenje ovog srpskog dobrovoljca o tragičnoj pogibiji Emraha Zornića.

@vitamin_ddddd Pekinezer o Pazarcima#vucic #kiew🇺🇦 #pekinezer #usa #srbi #ukraine #russia #moscow #fy #fouryou #novipazar #sandzak ♬ Originalton – Vitamin-D
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *