Tutin dobio novi vrtić “Sunce”: Obećanje svetlije budućnosti za naše najmlađe

490

Tutin – U prisutnosti ministrice obrazovanja Slavice Đukić Dejanović i predsjednika Opštine Tutin Bajro Gegića, danas je svečano otvorena nova vrtićka ustanova “Sunce” u naselju Svračiće, što predstavlja simbol nove ere u predškolskom vaspitanju i obrazovanju u ovom regionu. Novi vrtić, koji se prostire na oko 1.000 kvadratnih metara, značajna je investicija u budućnost, sa kapacitetom da primi oko stotinu djece.

Projekat izgradnje, koji je započet 2022. godine uz polaganje kamena temeljca od strane tadašnjeg ministra obrazovanja Branka Ružića, realizovan je kao dio inicijative “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” koju podržava Svjetska banka. Cilj ovog projekta jeste unapređenje pristupa i kvalitete predškolskog vaspitanja, s posebnim fokusom na podršku porodicama i djeci iz osjetljivih društvenih grupa.

“Izgradnjom vrtića ‘Sunce’ pružamo podršku ne samo djeci Tutina, već i njihovim porodicama i lokalnoj zajednici,” izjavila je ministrica Đukić Dejanović, ističući ključnu ulogu predškolskog obrazovanja u razvoju zdrave i sretne djece.

Predsjednik Gegić je naglasio značaj ovog projekta za lokalnu samoupravu, ističući da izgradnja vrtića ne samo što osigurava izvanredne uslove za rad i boravak, već i eliminira liste čekanja, čime se garantuje bolji život i perspektiva za sve građane.

Ukupna investicija u izgradnju i opremanje vrtića “Sunce” iznosi više od 102 miliona dinara, uključujući i nabavku opreme i mobilijara vrijednog preko 700.000 dinara, što dodatno potvrđuje opredjeljenje vlade i lokalne samouprave ka poboljšanju kvaliteta predškolskog vaspitanja u Srbiji.




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *